Afsluiting IJsselbrug Doesburg; 21 januari-19 februari

Gepubliceerd op: 12 januari 2016

Rijkswaterstaat en de Provincie Gelderland sluiten de IJsselbrug bij Doesburg af voor groot onderhoud. Auto- motor- vracht- en landbouwverkeer kan vanaf donderdag 21 januari 21.00 uur tot vrijdag 19 februari 05.00 uur geen gebruik maken van de brug. Houd rekening met omleidingsroutes, extra reistijd en onverwachte drukte.

Omleiding

Voor auto- motor- vracht- en landbouwverkeer wordt een omleidingsroute ingesteld. Auto’s, motoren en vrachtwagens kunnen omrijden via Zutphen of Westervoort. Landbouwverkeer kan ook omrijden via Zutphen of Westervoort, maar volgt gedeeltelijk een andere route in verband met te grote snelheidsverschillen. De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven.
Hulpdiensten en Openbaar Vervoer kunnen over het verbrede fietspad aan de noordzijde van de brug rijden. Fietsers en voetgangers maken in twee richtingen gebruik van het fietspad aan de zuidzijde van de brug. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Beperking van hinder

Om de hinder te beperken treffen Rijkswaterstaat en de Provincie Gelderland tijdens de afsluiting een aantal maatregelen. Er worden verkeersregelaars ingezet op de N338 om het verkeer zo goed mogelijk door te laten stromen en om sluipverkeer te voorkomen. Daarnaast legt Rijkswaterstaat  een tijdelijke extra rijstrook aan vanaf de N338 bij Westervoort naar de A12 richting Utrecht zodat het verkeer beter doorstroomt.

Reisalternatieven

Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland adviseren om, wanneer het mogelijk is, buiten de spits te reizen of een ander vervoermiddel te kiezen. Aan de Dierense zijde van de brug wordt een tijdelijke parkeerplaats voor auto’s en fietsen aangelegd. Reizigers kunnen hun reis over de brug dan te voet, per fiets of met het openbaar vervoer voortzetten. Voor vervoer tussen de parkeerplaats en de stad Doesburg kan de reguliere buslijn worden gebruikt; deze maakt een extra stop bij de tijdelijke parkeerplaats. Reizigers kunnen hiervoor in de bus een speciaal transferiumkaartje kopen. De pont bij Olburgen-Dieren hanteert tijdens de afsluiting van de brug ruimere vaartijden. Kijk hiervoor op veerpont-dieren.nl

Veiligheid

Voor uw eigen veiligheid én die van de verkeersregelaars en medeweggebruikers: pas uw rijstijl aan. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Weggebruikers kunnen actuele informatie over de werkzaamheden vinden in de gratis app ‘IJsselbrug Doesburg’. Deze is te downloaden in de App Store of Play Store. Voor vragen over de omleidingsroute kunt u contact opnemen met de provincie Gelderland via telefoonnummer 026 359 99 99 of via provincieloket@gelderland.nl. Kijk voor algemene informatie over het project op www.rws.nl/ijsselbrugdoesburg